Tre yoghurtdips: Urter, Avokado og Peberfrugt

Tilbehør
0–30 min. 4 personer

Yoghurt er også skønt i dips, og her kommer tre varianter fra den helt cremede til den mere lette. Prøv dig også frem og lav dine egne yoghurtdips til salater, tacos eller noget helt tredje.

Basilikum, mynte & korianderdip

Kom alle ingredienserne i en minihakker og blend.

Server straks for eksempel som topping på en gulerodssuppe eller som dip til grøntsagsstænger.

Tip: Hvis du ønsker en mere spicy version, så tilsæt en tsk. chiliflager.

Avokadodip

Fjern skallen fra hvidløget og kom det i en minihakker sammen med de øvrige ingredienser. Blend til en ensartet masse og server straks til for eksempel ovnbagte søde kartofler, falafler eller som dip til en grøn salat.

Peberfrugt & paprikadip

Skyl og rens peberfrugten for kerner og steg den på panden i en smule olie, til den tager farve og bliver blød. Lad den køle lidt af og blend med de øvrige ingredienser.

BASILIKUM, MYNTE & KORIANDERDIP

  • 2 dl sødmælksyoghurt naturel
  • 50 g blandede friske urter, for eksempel basilikum, mynte og koriander
  • ½ tsk. flagesalt
  • 1 spsk. limesaft

AVOKADODIP

  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl sødmælksyoghurt naturel
  • 1 moden avokado
  • 1 spsk. chiliflager
  • 1 tsk. citronsaft

PEBERFRUGT & PAPRIKADIP

  • 1 dl sødmælksyoghurt naturel
  • 1 tsk. sød paprika
  • ½ tsk. stærk paprika
  • 1 rød peberfrugt