![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fTimian-mandel-karamel.jpeg&width=640&format=webp)
Timian/Mandel karamel
Indkogt karamel med Thise fløde tilsmagt med frisk timian og bagte mandler. Tilsmagt med Thise skyr for konsistens og syre
Ingredienser
100 g rørsukker
50 g smør
3 dl fløde
100 g mandler
10 g timian
½ dl skyr
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fTimian-mandel-karamel.jpeg&width=640&format=webp)
Sådan gør du
Rørsukker karamelisseres. Smør og fløde tilsættes og koges ind til 1,5 dl. Timian hakkes og vendes i. Mandler bages i ovn ved 180 grader i 10 minutter og vendes i. Nedkøles, og skyr vendes forsigtig i.
Går særdeles godt til blå ost.
Opskrift udviklet af Daniel Justesen, Restaurant Havnær, Aarhus.
Andet tilbehør
![Smagssat smør: Hvidløg-basilikum, Chili-citron og Lakrids](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fSmagssat+sm%c3%b8r.jpg&width=640&quality=85&format=webp)
Smagssat smør: Hvidløg-basilikum, Chili-citron og Lakrids
![Æble/Selleri creme](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fAeble-selleri-creme.jpeg&width=640&quality=85&format=webp)
Æble/Selleri creme
![Stikkelsbær/Agurk puré](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fStikkelsbaer-agurk-pure.jpeg&width=640&quality=85&format=webp)