Smagssat smør: Hvidløg-basilikum, Chili-citron og Lakrids
Smagssat smør er sjovt at lave og oser af overskud, når gæsterne kommer på besøg. Prøv dig også frem med egne smagsvarianter.
Ingredienser
HVIDLØG & BASILIKUMSMØR
1 stort bundt basilikum
2 fed hvidløg
200 g blødt smør
CHILI & CITRONSMØR
1 spsk. chiliflager
1 økologisk citron
200 g blødt smør
LAKRIDSSMØR
1 tsk. usødet lakridspulver
200 g blødt smør
Sådan gør du
HVIDLØG & BASILIKUMSMØR
Fjern skallerne fra hvidløget og skyl og dup basilikummen tør. Kom i en minihakker og kør dem kort. Tilsæt smørret og kør, til ingredienserne er blendet godt. Kom på et stykke madpapir, rul smørret og læg på køl.
God til: Ovnbagte rodfrugter, kød og fisk.
CHILI & CITRONSMØR
Riv skallen af citronen og kom den i en minihakker med de øvrige ingredienser. Blend til en ensartet masse. Kom over på et stykke madpapir og rul smørret og læg på køl.
God til: En god bøf, ovnstegt kylling og fisk.
LAKRIDSSMØR
Kom begge dele i en minihakker og blend til en ensartet masse. Kom over på et stykke madpapir og rul smørret og læg på køl.
God til: Ristet brød som eftermiddagssnack sammen med en god kop te eller scones.