Kartoffelpizza med Blå Kornblomst

Hovedretter
30–60 min. 1 pizza

Blå Kornblomst giver dejlig smag – også i det varme køkken.

Dagen før

Opløs gæret i vandet, tilsæt salt og olivenolie, og rør herefter melet i.

Rør dejen i 5–10 min. til den bliver fast og sammenhængende. Den vil stadig virke fugtig. Sæt tætsluttende film over skålen, og læg en tallerken eller lignende ovenpå, og lad den hæve på køl natten over.

På dagen

Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og sæt en bageplade ind i ovnen.

Drys en bordplade med mel, og rul dejen ud til en mellemstor pizza.

Tag den varme bageplade ud af ovnen, læg bagepapir på, og flyt forsigtigt dejen over på pladen, inden du kommer fyld på pizzaen.

Pensl pizzaen med olivenolie.

Skær kartoflen i tynde skiver, for eksempel på et mandolinjern. Fordel dem på pizzaen, de skal helst overlappe lidt.

Kom Blå Kornblomst på pizzaen med en teske, fordel osten i små toppe på dejen.

Bag i 12 minutter og server straks med persille eller andre urter på toppen.

Pizzadej

  • 5 g gær
  • 1½ dl vand
  • ¼ tsk. salt
  • ¼ dl olivenolie
  • 225 g durummel 

Fyld

  • 30 g Blå Kornblomst
  • 1 mellemstor kartoffel
  • 1 spsk. olivenolie
  • Lidt persille eller andre urter