Flødebagt knoldselleri

Tilbehør
30–60 min. 4 personer

Fløden gør noget helt særligt for knoldsellerien, der bliver dejlig blød og super delikat. Nyd den som tilbehør til en salat eller sammen med en stegt kylling.

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200 grader.

Rens knoldsellerien og få mest mulig jord og snavs af, inden du skærer skrællen af, så du til sidst står med en hel hvid knold.

Skær den i mundrette bidder.

Smør en ovnfast fad med en smule olie og fordel knoldsellerien i et lag i fadet.

Hak hvidløgsfeddene og mos dem med den flade side af en kniv. Bliv ved med at hakke og mose, indtil hvidløget er blevet til en fin pure.

Bland hvidløgspureen med piskefløden og smag til med salt og peber.

Læg rosmarinkvistene over knoldsellerien og hæld hvidløgsfløden over.

Bag i ovnen i 40 minutter eller til knoldsellerien er mør. Server straks.

Tip: Skal retten være ekstra cremet, kan du tilsætte 50 gram revet Vesterhavsost.

Ingredienser

  • ½ knoldselleri
  • 2 kviste timian
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl piskefløde
  • Salt og peber