Dehydreret/Marineret Rødbede

Tilbehør
0–30 min.

Går særdeles godt til røget vesterhavsost, som er en meget intens ost, hvor røgen virkelig fremhæver ostens power. Osten kræver et stærkt modspil, og gerne noget sødme.

SÅDAN GØR DU

Rødbederne koges i saltet vand til de er møre. Kommes i koldt vand, og skindet pilles af. Kommes i en dehydrator eller ovn ved 70 grader. Er rødbederne store kan de med fordel skæres i mindre stykker. Rødbederne tørret indtil de har ¼ af deres oprindelige størrelse igen. Varighed ca: 12 timer.

Imens koges eddike, citronsaft, vand og rørsukker op. Lagen hældes over rødbederne efter tørring. Opbevares på køl i 3 dage før brug.

Opskrift udviklet af Limfjordenshus i Glyngøre.

Ingredienser

  • 1 kg rødbede
  • 3 dl eddike
  • 1 dl citronsaft
  • 1 dl vand
  • 300g rørsukker