Grove boller med chiliost
En opskrift udviklet af Idylidyl
Ingredienser
65 g Thise smør
6 dl Thise jersey mælk
50 g øko gær
100 g groft øko rugmel
5–10 g salt
700 g øko hvedemel
1 stk Thise Chiliost
1 fed øko hvidløg – delt i 4-5 stykker
Rosmarinkviste
Sådan gør du
Smelt smør i en gryde og lun mælken deri. Opløs gæren i smør/mælkeblandingen. Tilsæt rugmel og salt.
Kom hvedemel ved – lidt ad gangen – og ælt dejen sammen (evt. røremaskine ved høj hastighed i fem minutter)
Stil dejen til hævning i ca. en time. Slå dejen ned og form bollerne – sættes som en krans rundt om en lille ildfast skål. Lad bollerne efterhæve 30 – 45 minutter.
Bages ved 200 grader i 10 minutter. Fjern den ildfaste skål. Pak bagepapir omkring Thise Chiliost – kom bagepapir omkring osten, kom hvidløgsstykker og rosmarinkviste i og placer osten i midten af kransen. Sættes i ovnen igen og bages yderligere fem minutter.
Der røres jævnligt undervejs, så det karamelliseres. 100 g smør tilsættes, og smages til med rørsukker. Skal serveres helt kold.
Opskriften er udviklet af: Idylidyl