![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2f%c3%86ble-fennikel-kompot-Thybo-ost.jpg&width=640&format=webp)
Æble/Fennikel kompot
En opskrift udarbejdet af Daniel Justesen, Restaurant Havnær, Aarhus
Ingredienser
10 skrællede økologiske æbler
2 fennikel
100 – 150 g økologisk rørsukker (alt efter hvor søde æblerne er)
4 stk. stjerneanis
100 g Thise smør
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2f%c3%86ble-fennikel-kompot-Thybo-ost.jpg&width=640&format=webp)
Sådan gør du
Æble og fennikel skæres i tynde både og koges sammen med stjerneanis, 100 g rørsukker og 2 spsk vand, indtil det hele er udkogt, og væsken er kogt helt væk.
Der røres jævnligt undervejs, så det karamelliseres. 100 g smør tilsættes, og smages til med rørsukker. Skal serveres helt kold.
Der røres jævnligt undervejs, så det karamelliseres. 100 g smør tilsættes, og smages til med rørsukker. Skal serveres helt kold.
Opskriften er udarbejdet af: Daniel Justesen, Restaurant Havnær, Aarhus.
Andet tilbehør
![Smagssat smør: Hvidløg-basilikum, Chili-citron og Lakrids](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fSmagssat+sm%c3%b8r.jpg&width=640&quality=85&format=webp)
Smagssat smør: Hvidløg-basilikum, Chili-citron og Lakrids
![Timian/Mandel karamel](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fTimian-mandel-karamel.jpeg&width=640&quality=85&format=webp)
Timian/Mandel karamel
![Æble/Selleri creme](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fAeble-selleri-creme.jpeg&width=640&quality=85&format=webp)
Æble/Selleri creme
![Stikkelsbær/Agurk puré](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fStikkelsbaer-agurk-pure.jpeg&width=640&quality=85&format=webp)