Skyrcreme med fløde og pære belle Hélène

Desserter
0–30 min. 4 personer

Forkæl familie og venner med en smuk og velsmagende dessert.

SÅDAN GØR DU

Kom vand, citronsaft, kornene fra vaniljestangen samt selve stangen, sukker og ingefær op i en gryde og kog på middelvarme, til sukkeret er opløst. Lad lagen koge yderligere fem minutter, mens du gør pærerne klar.

Skræl pærerne og del dem i halve, fjern kernehuset. Kom dem op i sukkerlagen og kog i 5-7 minutter ved middelvarme, indtil pærerne er bløde men stadig faste.

Pisk imens fløden med skyr og honning.

Hak chokoladen fint.

Tag pæren op af lagen og lade køle lidt af, inden du serverer pærerne med creme og drysset med mørk chokolade.

Tip: Cremen kan også bruges som tilbehør til frugttærte eller med bagte æbler i stedet for pærer.

Lage

  • 8 dl vand
  • Saft fra en citron
  • 1 vaniljestang
  • 2 cm frisk ingefær
  • 100 g sukker

Creme

  • 2 dl skyr
  • ¼ piskefløde
  • 1 tsk. honning

Øvrigt

  • 4 faste pærer
  • God mørk chokolade til pynt