Rødbede-ingefær kage med skyr-frosting

Desserter
60–90 min. 8 personer

En saftig og sødmefuld kage med et skønt pift af lime og ingefær. Perfekt til en varm kop te på en kold dag.

SÅDAN GØR DU

Husk: En springform.

Tænd ovnen på 180 grader.

Skræl rødbederne og riv dem groft på et rivejern. Der skal være 300 g revet rødbede tilbage.

Riv ingefæren så fint som muligt.

Bland ingefær, rødbede og saften fra 2 limefrugter og stil til side.

Hak hasselnødderne groft.

Pisk smør og rørsukker blødt og luftigt, til sæt et æg ad gangen og pisk til en luftig masse. Tilsæt vaniljepulver, bagepulver og speltmel og rør det ud i massen.

Vend (ikke pisk) rødbede, ingefær, limesaft og nødder i dejen. Kom massen over i springformen og bag kagen i 60 minutter.

Rør skyr med flormelis og saften fra 1 lime, og server den afkølede kage med skyrcreme på toppen. Pynt evt. med friskrevet limeskal.

Ingredienser

  • 350 g rødbeder
  • 5 cm frisk ingefær
  • 100 g hasselnødder
  • 250 g blødt smør
  • 250 g rørsukker
  • 4 æg
  • 200 g speltmel
  • 1 knivsspids vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 økologiske lime
  • 3 dl Skyr
  • 6 spsk. flormelis