![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fKompotter-Daniel-Julerugbroed-Brombaer.jpeg&width=640&format=webp)
Blødt julerugbrød med brunkagesmag
Her få du rugbrød med fast krumme og en dejlig duft af jul. Thise smør og kærnemælk giver konsistens og smag.
Ingredienser
½ liter Thise kærnemælk
½ liter Thise yoghurt naturel
25 g øko gær
350 g øko hvedemel
350 g øko rugmel
8 spsk kanel
2 spsk ingefær
3 spsk kardemomme
1 dl maltsirup
300 g hakkede øko nødder
400 g brun farin
150 g blødt Thise smør
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fKompotter-Daniel-Julerugbroed-Brombaer.jpeg&width=640&format=webp)
Sådan gør du
Thise smør og gæren opløses i kærnemælk, yoghurt og maltsirup. Blødt smør og halvdelen af rug/hvedemel tilsættes og røres sammen.
Det resterende mel tilsættes sammen med krydderierne og nødderne, og det hele røres i ca. 10 minutter. Hæver ved stuetemperatur i 8 timer. Bages ved 160 grader i 80 minutter.
Opskrift af: Daniel Justesen, Restaurant Havnær, Aarhus
Flere opskrifter
![Overnight oats](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fOvernight+oats.jpg&width=640&quality=85&format=webp)
Overnight oats
![Pandestegt rødspætte med Creme Fraiche-sauce](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fPandestegt+r%c3%b8dsp%c3%a6tte.jpg&width=640&quality=85&format=webp)
Pandestegt rødspætte med Creme Fraiche-sauce
![Fiskefrikadeller med hjemmerørt skyr-remoulade](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fFiskefrikadelle+2.jpg&width=640&quality=85&format=webp)
Fiskefrikadeller med hjemmerørt skyr-remoulade
![Pasta med svampe i urteflødesovs](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fpasta+med+svampe.jpg&width=640&quality=85&format=webp)