Blødt julerugbrød med brunkagesmag


Her få du rugbrød med fast krumme og en dejlig duft af jul. Thise smør og kærnemælk giver konsistens og smag.
Frokost
60-90 min.

Ingredienser

½ liter Thise kærnemælk
½ liter Thise yoghurt naturel
25 g øko gær
350 g øko hvedemel
350 g øko rugmel
8 spsk kanel
2 spsk ingefær
3 spsk kardemomme
1 dl maltsirup
300 g hakkede øko nødder
400 g brun farin
150 g blødt Thise smør

Sådan gør du

Thise smør og gæren opløses i kærnemælk, yoghurt og maltsirup. Blødt smør og halvdelen af rug/hvedemel tilsættes og røres sammen.

Det resterende mel tilsættes sammen med krydderierne og nødderne, og det hele røres i ca. 10 minutter. Hæver ved stuetemperatur i 8 timer. Bages ved 160 grader i 80 minutter.

Opskrift af: Daniel Justesen, Restaurant Havnær, Aarhus

Flere opskrifter