’Hjemmelavet’ vaniljeyoghurt med honningristet granola

Morgenmad
0–30 min. 4 personer

En granola er en bagt mysli og smager himmelsk sammen med en god yoghurt – perfekt til brunch eller overnattende gæster. Brug også myslien som topping på gammeldags æblekage.

Vaniljeyoghurt

Bland alle ingredienserne og stil på køl indtil servering – gerne natten over.

Granola

Sæt ovnen på 180 grader.

Kom havre- og speltflager samt hasselnødder og mandler op på en bradepande med honning, olie og krydderier. Vend godt rundt, bag et par minutter og vend godt rundt i bradepanden igen. Bag i 15 minutter eller til granolaen er gylden.

Tag ud af ovnen og lad granolaen køle af på bagepapiret.

Tilsæt frysetørrede hindbær og server med vaniljeyoghurten.

VANILJEYOGHURT

  • 400 g græsk inspireret yoghurt fra Thise eller Sødmælksyoghurt
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk. ahornsirup

GRANOLA

  • 100 g havreflager
  • 100 g speltflager
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g mandler
  • 20 g frysetørrede hindbær
  • ½ tsk. kardemomme, stødt
  • ½ tsk. muskat, stød
  • ½ tsk. stødt vaniljepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 3 spsk. honning
  • 5 spsk. smagsneutral olie