’Hjemmelavet’ vaniljeyoghurt med honningristet granola
En granola er en bagt mysli og smager himmelsk sammen med en god yoghurt – perfekt til brunch eller overnattende gæster. Brug også myslien som topping på gammeldags æblekage.
Vaniljeyoghurt
Bland alle ingredienserne og stil på køl indtil servering – gerne natten over.
Granola
Sæt ovnen på 180 grader.
Kom havre- og speltflager samt hasselnødder og mandler op på en bradepande med honning, olie og krydderier. Vend godt rundt, bag et par minutter og vend godt rundt i bradepanden igen. Bag i 15 minutter eller til granolaen er gylden.
Tag ud af ovnen og lad granolaen køle af på bagepapiret.
Tilsæt frysetørrede hindbær og server med vaniljeyoghurten.
VANILJEYOGHURT
- 400 g græsk inspireret yoghurt fra Thise eller Sødmælksyoghurt
- 1 vaniljestang
- 1 spsk. ahornsirup
GRANOLA
- 100 g havreflager
- 100 g speltflager
- 50 g hasselnødder
- 50 g mandler
- 20 g frysetørrede hindbær
- ½ tsk. kardemomme, stødt
- ½ tsk. muskat, stød
- ½ tsk. stødt vaniljepulver
- 1 tsk. kanel
- 3 spsk. honning
- 5 spsk. smagsneutral olie
