Vanilje-crumblekage med æbler og brombær

Desserter
60–90 min. 6–8 personer

En enkel crumblekage, der kan varieres i det uendelige, og som kan bages året rundt med de frugter, der er i sæson.

SÅDAN GØR DU

Tænd ovnen på 180 grader, almindelig varme.

Bland alle de tørre ingredienser med smørret med en gaffel.

Smør formen med smør, og skær æblerne i både og fordel dem i formen.

Fordel brombærrene på æblerne, og fordel crumbledejen henover frugten.

Bag i ovnen i 35-45 minutter.

Server med Kvark, Rømme eller Skyr.

Ingredienser

  • 4-6 æbler afhængig af størrelsen
  • 100 g frosne brombær
  • 150 g blødt smør + lidt ekstra til formen
  • 100 g havregryn
  • 50 g kokosmel
  • 50 g rørsukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme

Husk

  • Springform