Rugbrød med Thise Havarti, blommekompot og karamelliserede mandler


Denne lækre ret er en smagsoplevelse i flere lag. Den fyldige Havarti får selskab af sød blommekompot og sprøde, saltkaramelliserede mandler – perfekt til en lækker snack eller et delikat frokostmåltid.

Ingredienser

person

Blommekompot

10
stk. øko blommer
100 g
øko rørsukker
vaniljekorn fra 1/4 vaniljestang
revet skal fra 1 øko citron

Karamelliserede mandler

100 g
mandler
100 g
sukker
0,5 dl
vand
lidt havsalt

Til anretning

5 skiver
rugbrød
10 skiver
Thise Havartiost

Sådan gør du

Blommekompot

Blommer skæres over og stenen i midten fjernes. Skæres i både

Kom blommer, rørsukker, vaniljekorn og vand i en gryde

Kog alle ingredienser sammen ved middelvarme indtil blommerne næsten er kogt ud, og blommemassen er tyknet

Smag til med citronskal

Karamelliserede mandler

Kom mandler, sukker og vand i en gryde

Varm op ved middelvarme og lad ingredienserne simre indtil vandet er fordampet

Fortsæt ved middel indtil sukkeret bliver til karamel og sætter sig rundt om mandlerne. Husk at røre hele tiden, så karamellen ikke brænder på. Smag til med havsalt

Lad de karamelliserede mandler nedkøle på køkkenbordet