Cheesecake på Thise Hvid Kornblomst


Cheesecake på Thise Hvid Kornblomst er en cremet og elegant dessert. Med en sprød kiksebund, et fyldigt ostefyld og en glat frugtgelé på toppen er den perfekt til særlige lejligheder eller som en udsøgt afslutning på et godt måltid.

Ingredienser

person

Kiksebund

250 g
havrekiks
50 g
mandler
125 g
blødt Thise smør

Ostefyld

2,5 dl
Thise fløde
2,5 dl
Thise Skyr naturel
250 g
øko æggeblommer
200 g
sukker
300 g
Hvid Kornblomst ost i tern
12
stk. husblas
0,5
vaniljestang
1 dl
øko citronsaft

Frugtgelé

2 dl
frugtsaft
3
husblas

Sådan gør du

Kiksebunden

Mandler hakkes og ristes gyldne i ovn

Havrekiks knuses

Mandler og havrekiks blandes med smørret og kommes i springform på ca. 20 cm

Sættes på køl i 1 time

Ostefyld

Fløde, sukker og vanilje varmes op til kogepunktet, og Thise Hvid Kornblomst ost tilsættes

Varmes igennem med piskeris, indtil osten er opløst

Massen hældes herefter igennem sigte og piskes sammen med æggeblommerne, mens massen stadig er varm

Massen er nedkøles let, og skyr vendes forsigtigt i

Husblas udblødes i koldt vand i 10 minutter og smeltes i citronsaften

Vendes forsigtig i massen uden at lave klumper

Lad massen køle lidt og tykne, inden den hældes over kiksebunden

Sættes på køl i 2 timer

frugtgelé

Husblas udblødes i koldt vand i 10 minutter

Saften varmes op, og husblas smeltes i saften

Nedkøles til stuetemperatur og hældes over cheesecaken

Sættes på køl i 2 timer inden servering