Vagtskifte på Thise Mejeri

EFTER MERE END 30 ÅR I FRONT FOR THISE MEJERI HAR ADMINISTRERENDE DIREKTØR POUL PEDERSEN BESLUTTET AT TRÆDE TILBAGE. POUL PEDERSEN STOPPER, NÅR HANS AFLØSER ER FUNDET.

Thise, den 12.01.2023

Fagfæller mødte det med hovedrysten og en god portion bekymring, da Poul Pedersen i 1992 satte sig i spidsen for Thise Mejeri.

For det stod bestemt ikke skrevet i kortene, at Thise Mejeri ville blive en kommerciel succes. Snarere tværtimod.

På det tidspunkt havde det økologiske Thise Mejeri fire år på bagen. Det lille mejeri var spiret frem i et samarbejde mellem syv andelshavere med ild i sjælen og den daværende mejeriejer Peter E. Pedersen – Poul Pedersens far. Det skortede hverken på vilje eller visioner – men pengekassen var slunken.

Derfor overraskede det i branchen, at Poul Pedersen forlod en lovende karriere i mejerimaskine- og procesvirksomheden APV Pasilac for at vende tilbage til ”fædrene mejeri” i landsbyen Thise.

Men allerede efter få år fik Thise Mejeri med Poul Pedersen i front så meget gang i omsætning og indtjening, at der nu kunne udbetales en konkurrencedygtig mælkepris til mejeriets ejere, de økologiske landmænd.

Overskriften for mejeriets markante udvikling er nysgerrighed, lysten til at gå nye veje og lysten til udvikling. Både af mejeri og produkter, smagsoplevelser og koncepter, der ofte tager udgangspunkt i Thise-andelshavernes forandringsvillighed til at levere nyskabende mælketyper.

Udviklingen er sket i overensstemmelse med Thises grundlæggende værdier: Økologi, Kampgejst og Ordentlighed. Værdier, som Poul Pedersen i sit lange virke på Thise Mejeri dagligt har prøvet at personificere.

”Det har bestemt ikke været en nem beslutning for mig at indstille mit virke på Thise Mejeri. Mejeriet har jo fyldt utroligt meget i mit liv, ja i hele min families liv, idet min kone, Winnie, administrationschef på mejeriet, har fulgt mig troligt på arbejde igennem mere end 30 år. Og vores 3 børn har alle lært ”arbejdets glæde” på mejeriet. Men når jeg tænker tilbage, fyldes jeg med glæde, stolthed og taknemmelighed over, hvad vi andelshavere og mejeriansatte i fællesskab har udrettet – og hvad vi udretter i dag”, siger Poul Pedersen.

Det er blandt andet blevet til stærke varemærker som Skyr, Græsmælk og Vesterhavsost®, og brandet ‘Thise’ er i dag et anerkendt navn inden for dansk fødevareproduktion.

Med Poul Pedersen i spidsen er mejeriets udvikling sket i et visionært samarbejde med mejeriets bestyrelse, mejeriets andelshavere, et stærkt stigende antal dedikerede medarbejdere og ikke mindst med mejeriets kunder i såvel indland som udland. Og især med de største og tætteste samarbejdspartnere gennem snart 30 år, IRMA og COOP.

“Vi har været med til at skrive dansk mejerihistorie i de sidste 30 år. Vi har blandt andet bidraget til at punktere myten om, at man skal være meget stor og stærk for at overleve i den benhårde konkurrence på hjemmemarkedet og på eksportmarkederne. Vi har overlevet, vi har udviklet os, og vi er vokset meget, men vi er stadigvæk en meget lille spiller på det internationale marked. Det har vi det rigtig fint med!” fortæller Poul Pedersen og fortsætter:

“Som en afledt konsekvens af mejeriets succes er der fortsat liv og udvikling i min fødeby Thise. Og det er jeg næsten helt stolt af.”

Poul Pedersen forventer at se mere til sin kone, børn, børnebørn, venner og golf i fremtiden. Men det er utænkeligt for ham helt at forlade dansk erhvervsliv og samfundsdebat.

”Jeg vil også gerne fylde min tid med at give en hånd med i relevante sammenhænge, hvor jeg kan være til gavn og uden at skulle ændre retning i mit livskompas,” siger han.

Bestyrelsen og andelshaverne i Thise Mejeri sender sin største anerkendelse af Poul Pedersens årtier lange indsats for Thise Mejeri.

“Poul har sammen med et stadigt stigende antal medarbejdere skabt en fantastisk økologisk foregangsvirksomhed. En indsats, som har været præget af store drømme, ukuelig optimisme, iderigdom i verdensklasse, vanvittige mål, flid, knofedt, passion, lidenskab, højt humør, sammenhold og en enestående smittende begejstring for mejeridrift, økologi og Thises rolle som ordentlig og ansvarlig virksomhed i samfundet. Det har ført Thise fra et lille landsbymejeri til landets mest anerkendte økologiske mejeri, fødevarevirksomhed og et varemærke, som er kendt, respekteret og beundret i store dele af befolkningen,” siger Arne Bisgård, formand for bestyrelsen for Thise Mejeri.

“Poul Pedersen har gjort en kæmpeforskel, og selvom det er svært, respekterer vi, at Poul har vurderet, at tidspunktet nu er det rigtige til, at en efterfølger kan tage over. Poul Pedersen blev helt fortjent i 2018 udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen. Og jeg synes også, at Poul er Ridder af Thise Mejeri”, siger Arne Bisgård, der selvfølgelig glæder sig til at finde den fremtidige direktør og indlede et – forhåbentligt – meget langt samarbejde med den næste Thise-direktør. Kun den 3. i rækken.

For nærmere information kontakt venligst:

Arne Bisgård

Telefon 21 24 66 48

Bestyrelsesformand for Thise Mejeri

LÆS STILLINGSANNONCE

Første vagtskifte på mejeriet fandt sted, da Poul Pedersen i 1992 sammen med en kompagnon overtog Pouls forældres privatmejeri, det mejeri, hvor Poul blev født, og hvorfra han i bogstavelig forstand havde fået ”mejeri” ind med modermælken.

Mejeriet i Thise har under Poul Pedersen´s godt 30-årige ledelse undergået en stor udvikling. Mejeriets bebyggede areal er f.eks. vokset fra ca. 1000 m2 i 1992 til ca. 22.000 m2 i dag.