fuldmåneosten i hænderne på rasmus fra limfjordens hus

Hvad sker der, når man lægger en helt ny og ukendt ost i hænderne på en kyndig kok? Det kan du se her.

Rasmus fandt dybden og den balancerede intensitet meget interessant i smagen af Fuldmåneosten og tænkte, at det ville give nye dimensioner i en fiskeret.

I billedserien herunder kan du se de enkelte trin. Rasmus gjorde sådan her:

Start med at skille to liter kærnemælk. Bring det forsigtigt i kog.
Kærnemælksvallen koges op. I den kogende valle, tilsættes revet Fuldmåneost.
Sigt “ostemassen” fra.
Lad det simre i cirka 20 minutter, inden osten atter sigtes fra.
Vallen monteres med usaltet smør, og smages til med salt.

Rasmus Kardyb er indehaver af Limfjordens Hus i Glyngøre.

Kig Rasmus over skulderen og se step for step, hvordan han brugte Fuldmåneosten i sin fiskeret.