Pandestegt rødspætte med Rømme-sauce

Hovedretter
0–30 min. 2 personer

Dejlig hverdagsmad får en ekstra pift med vores lækre Rømme! Hvis du ikke har adgang til Rømme kan du bruge skyr, kvark eller creme fraiche.

SÅDAN GØR DU

Sæt ovnen på 200 grader, almindelig varme.

Rens persillerødder og gulerødder, og skær dem i grove skiver.

Vend rødderne i olie og salt, og fordel dem på en bradepande i et lag.

Bag i ovnen i 20 minutter eller til rødderne er bløde, men stadig har bid.

Skyl imens dilden og kom den i en minihakker med Rømmen, og blend til en ensartet masse.

Slå ægget ud i en skål, og kom lidt salt i og pisk det.
Kom havregryn i en anden skål.

Varm en pande op og kom lidt smør på panden.

Vend fileterne først i æg, så i havregryn, og steg dem forsigtigt på panden. Vend kun 1 gang.

Server rødderne med de stegte rødspættefileter og den kolde Rømme-sauce på toppen.

Ingredienser

  • 4 rødspættefileter
  • 1 bundt dild
  • 4 persillerødder og 2 gulerødder.
  • 3 spsk. olivenolie
  • Smør til stegning
  • 1 dl Rømme
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 æg