Gulerodssuppe med Rømme

Forretter
30–60 min. 4 personer

Krydret suppe med masser af spark og den gode smag af rømme. Du kan både bruge Rømme 18% og Rømme 35%. Hvis du ikke har Rømme, kan creme fraiche også bruges.

SÅDAN GØR DU

Skræl gulerødderne og skær dem i små tern, hak hvidløgsfeddet fint.

Varm en rummelig gryde op, kom lidt olie på, og steg gulerødder, hvidløg og ingefær i fem minutter under omrøring.

Rør Herbamare bouillonen op i det kogende vand og hæld over suppen. Skru ned og lad simre i 15-20 minutter.

Imens hakker du persillen fint og hasselnødderne groft.

Blend suppen og tilsæt 1 dl Rømme, varm suppen igennem ved lav varme.

Server suppen med en smule Rømme på toppen, hasselnødder og persille.

Ingredienser

  • 400 g gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. revet frisk ingefær
  • 1 spsk. Herbamare bouillon
  • ½ liter kogende vand
  • 1 spsk. revet frisk ingefær
  • 3 spsk. hasselnødder
  • 25 g persille
  • 1½ dl Rømme
  • 1 spsk. olivenolie