Grove boller med chiliost

Tilbehør
60–90 min.

Smelt smør i en gryde og lun mælken deri. Opløs gæren i smør/mælkeblandingen. Tilsæt rugmel og salt.

Kom hvedemel ved – lidt ad gangen – og ælt dejen sammen (evt. røremaskine ved høj hastighed i fem minutter)

Stil dejen til hævning i ca. en time. Slå dejen ned og form bollerne – sættes som en krans rundt om en lille ildfast skål. Lad bollerne efterhæve 30 – 45 minutter.

Bages ved 200 grader i 10 minutter. Fjern den ildfaste skål. Pak bagepapir omkring Thise Chiliost – kom bagepapir omkring osten, kom hvidløgsstykker og rosmarinkviste i og placer osten i midten af kransen. Sættes i ovnen igen og bages yderligere fem minutter.

Der røres jævnligt undervejs, så det karamelliseres. 100 g smør tilsættes, og smages til med rørsukker. Skal serveres helt kold.

 

Opskriften er udviklet af: Idylidyl 

Ingredienser

  • 65 g Thise smør
  • 6 dl Thise jersey mælk
  • 50 g øko gær
  • 100 g groft øko rugmel
  • 5–10 g salt
  • 700 g øko hvedemel
  • 1 stk Thise Chiliost
  • 1 fed øko hvidløg – delt i 4-5 stykker
  • Rosmarinkviste