Frangipane

Desserter
0–30 min. 6 personer

Søde små kager, der kan varieres i det uendelige med årstidens frugter. Kom også gerne lidt likør eller rom i dejen.

SÅDAN GØR DU

Beklæd formene med bagepapir og smør bagepapiret med smør.

Sæt ovnen på 180 grader, almindelig varme.

Pisk smør og sukker sammen. Når den er let og luftig, tilsætter du et æg ad gangen.

Vend (ikke pisk) mandelmel og hvedemel i massen.

Kom mandelmassen i formene og placer herefter frugten ned i formene.

Bag i ovnen i cirka 15 minutter. Tjek efter 10, da alle ovne er forskellige.

Tip: Server gerne med Kvark rørt med honning og vanilje.

Ingredienser

  • 120 g blødt smør
  • 120 gyldent rørsukker
  • 2 æg
  • 120 g mandelmel
  • 20 g hvedemel eller speltmel
  • Flormelis til servering
  • 2 håndfulde blandede friske bær

Husk

  • 6 små tærteforme i metal