Fluffy morgenmadsomeletter med kvark-rabarber topping

Morgenmad
0–30 min. 4 personer

Disse lækre omeletter er en mellemting mellem en pandekage og en klassisk omelet, og fordi æggene piskes, bliver de dejligt luftige. Vi har brugt kvark som topping, der har en blød tekstur og som smager herligt sammen med de syrlige rabarber.

SÅDAN GØR DU

Kom rabarber og sukker op i en gryde og lad det simre i 10 minutter, rør undervejs.

Del æggene og pisk hviderne stive.

Pisk mel og vanilje og salt med æggeblommer, og vend herefter æggehviderne i.

Steg omeletten på panden i lidt smør og server med kvark og rabarber på toppen.

Tip: Du kan nemt ændre i opskriften, så den passer til, hvad du ellers har i køleskabet. Top pandekagerne med skyr og blåbær i stedet for rabarber, eller brug hvedemel frem for speltmel.

Rabarberkompot

  • 300 gram rabarber
  • 100 gram sukker

Omelet

  • 8 æg
  • 4 spsk. speltmel
  • 1 nip salt
  • 1 knivspids vaniljepulver

Øvrigt

  • Smør til stegning
  • 100 gram kvark