Salat med krydderristet blomkål og kvark-dressing

Tilbehør
0–30 min. 4 personer

Nyd blomkålen som tilbehør til en helstegt økologisk kylling eller fisk, og nyd også retten sammen med en grøn salat.

SÅDAN GØR DU

Rens og del blomkålshovedet i små buketter i og stil til side.

Mos hvidløgsfeddet med den flade side af en kniv og hak det fint. Mos og hak til du får en fin puré.  Hak chilien fint.

Bland hvidløgspuréen og chili med sød paprika, fennikelfrø og stærk paprika.

Varm en pande op og kom olie på panden. Kom krydderierne på panden og vend hurtigt i olien, inden du tilsætter blomkålen.

Hak mynten og bland med kvark og citronsaft.

Skyl rucolaen og server med den varme blomkål og kvarkdip.

Ingredienser

  • 1 lille blomkålshoved eller et halvt stort
  • 1 spsk. sød paprika
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. stærk paprika
  • ½ frisk chili
  • 1 bundt frisk mynte
  • 1 bakke rucola
  • Saften af en halv citron
  • ½ dl kvark
  • Olie til stegning
  • Salt og peber