Græsmælk

Der er sket noget for vores mælkekartoner

Ny klimavenlig karton

Thise Mejeris mælk bliver tappet på en ny klimavenlig karton. De nye kartoner er helt igennem være baseret på træmasse fra Skandinavien og sikrer en markant CO2 reduktion

Du kan skænke et glas Thise-mælk fra en ny og mere klimavenlig karton, som er baseret 100 % på træ.

Selve pappet i kartonen stammer fra træmasse fra skandinaviske skove, og såvel yder- som indersiden heraf også være helt ubleget. Endvidere er plastmembranen på kartonens yder- og inderside, der sikrer kvalitet og holdbarhed, baseret på træolie, der er udvundet af fyrretræer fra skove i Skandinavien.

Græsmælksko
Græsmælk

Første gang i Danmark

Med den nye fossilfri karton tager Thise således et vigtigt skridt frem mod en mere klimavenlig dagligdag

Det er således første gang i Danmark, at et mejeri sender en karton i handlen, hvor al kartonmaterialet inkl. plastmembranen stammer fra træmasse fra skandinaviske skove.

”Vi er meget glade for, at vi i samarbejde med vores kartonleverandør, Elopak nu vil kunne sende en mælkekarton ud i handlen, som helt og holdent er baseret på fornybar og regionale kilder” siger direktør for Thise Mejeri, Poul Pedersen – og fortsætter:

”I løbet af første halvår 2020 forventer vi, at hovedparten af mejeriets kartoner er udskiftet. Dermed kan forbrugere, som lægger Thise-, Änglamark-, Fakta 365- og Irmamælk i kurven se frem til en markant klimareduktion”

Det har i forbindelse med overgangen til at bruge de klimaforbedrende kartoner været vigtigt for os, at vi i rig udstrækning har kunnet bibeholde det karakteristiske Thise design og farvevalg på vores nye kartoner. Farvetonen er klart brunere og fremtræder hermed mere klimakorrekt. Alligevel er det lykkedes os, at kartonerne har kunnet bevare de kendte mælkesignalfarver sammen med det særlige Thisedesign, som vi ved er værdsat af vores kunder

Coop har med vores emballagestrategi forpligtet os til, at omstille vores emballager til bæredygtige løsninger. Thises nye kartoner er et vigtigt og stort skridt på denne rejse. Vi bruger rigtig mange mælkekartoner i Danmark. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi ser ind i hvordan de kan gøres mere miljøvenlige, og det er Thise nu lykkedes med

Fakta

7 stk. fakta om Thise mejeris nye kartoner

  • Teknologien er baseret på fyrtræolie af skandinavisk oprindelse
  • Den helt nye karton kom ud i detailhandlen i første kvartal 2020, og i løbet af første halvdel af 2020 blev hovedparten af al økologisk Thise-, Änglamark-, Fakta 365- og Irmamælk tappet på den nye karton.
  • Den nye karton reducerer 16 procent af CO2-udledningen på Thise kartoner sammenlignet med CO2-udledningen fra de eksisterende Thise kartoner. Reduktionen af CO2-udledningen er på ca. 150.000 kg CO2 om året.
  • Den nye karton er udviklet af og vil blive produceret af Elopak, som er en af verdens førende producenter af kartoner til fødevarer.
  • Al biomassen til såvel produktion af pap og af plastmembran til den nye kartoner stammer fra FSC certificerede og kontrollerede, skandinaviske skove.
  • Den nye karton fremstilles uden brug af blegningsprocesser.
  • Skruelågene på Änglamark og Fakta 365 kartonerne bliver fremstillet på basis af træolie udvundet af fyrretræer fra skove i Skandinavien.