Vi er vilde med folk, der stiller spørgsmål. Det er nemlig sådan, verden udvikler sig til det bedre. Er der noget, du gerne vil vide om Thise? Få svar lige her.

Er Thise Mejeri 100% økologisk?

Ja. Mejeriet er 100 % økologisk siden starten i 1988, og produktionen består i dag af mere end 300 forskellige økologiske produkter fra kategorierne smør, ost, syrnede produkter og drikkemælk. Produkterne sælges herhjemme og på de nære eksportmarkeder.

Thise Mejeri er ejet af de 71 økologiske landmænd, der leverer mælk til mejeriet.

Læs mere om vores landmænd her

Er Thise Mejeri uafhængigt?

Thise Mejeri blev grundlagt i 1988 af 7 økologiske ildsjæle. Udover økologien var det ønsket om selvstændighed og uafhængighed, der drev dem, og sådan er det stadig væk.

I dag er der nemlig 71 andelshavere og derfor også en meget større afsætning. Men ønsket om indsigt i og indflydelse på, hvad der sker med den økologiske mælk fra den forlader gårdene og til den ender hos forbrugerne, er den samme.

Frihed og uafhængighed er ikke nødvendigvis noget, man får forærende, der skal også kæmpes og ydes ofre. I perioder har en af omkostningerne været, at mælkeprisen til landmændene har været meget beskeden. På afsætningssiden har der også været turbulens.

Rent økonomisk har der været opture og nedture, men sammenholdet mellem landmændene har båret Thise igennem små og store kriser. For Thise har viljen til at forblive uafhængigt.

Læs hele historien om Thise Mejeri

Hvor kan jeg købe Thises produkter?

Du kan købe Thises produkter hos de største grossister.

Er Thises oste fremstillet med vegetabilsk eller animalsk osteløbe?

Ved osteproduktion anvendes osteløbe for at få mælken til at koagulere. I årtusinder har man anvendt osteløbe, hvor det aktive enzym er udvundet af kalvemaver.

I dag er det dog muligt at fremstille en vegetabilsk osteløbe, hvor det aktive enzym udvindes ved hjælp af en svamp kaldet Rhizomucor miehei, der har samme funktion som kalvemaveenzymet og får komælk til at koagulere.

Thises oste er i dag kun fremstillet med vegetabilsk osteløbe.

OBS: Vi følger de økologiske regelsæt og bruger aldrig genmanipuleret vegetabilsk osteløbe.