Blødt julerugbrød med brunkagesmag

Frokost
60–90 min.

BLØDT JULERUGBRØD MED BRUNKAGESMAG

Her få du rugbrød med fast krumme og en dejlig duft af jul. Thise smør og kærnemælk giver konsistens og smag.

SÅDAN GØR DU

Thise smør og gæren opløses i kærnemælk, yoghurt og maltsirup. Blødt smør og halvdelen af rug/hvedemel tilsættes og røres sammen.

Det resterende mel tilsættes sammen med krydderierne og nødderne, og det hele røres i ca. 10 minutter. Hæver ved stuetemperatur i 8 timer. Bages ved 160 grader i 80 minutter.

Opskrift af: Daniel Justesen, Restaurant Havnær, Aarhus

 

 

 

½ liter Thise kærnemælk

½ liter Thise yoghurt naturel

25 g øko gær

350 g øko hvedemel

350 g øko rugmel

8 spsk kanel

2 spsk ingefær

3 spsk kardemomme

1 dl maltsirup

300 g hakkede øko nødder

400 g brun farin

150 g blødt Thise smør