Opskrifter

Morgenmad, frokost, snacks og dessert: Vi elsker hele paletten! Få inspiration til vidunderlige måltider med mejeriprodukter fra Thise lige her. Der er noget for enhver smag og til enhver lejlighed.

Frangipane

Frangipane

Søde små kager, der kan varieres i det uendelige med årstidens frugter. Kom også gerne lidt likør eller rom i dejen

Dessert
0-30 min.
6 personer
Flødebagt knoldselleri

Flødebagt knoldselleri

Du kan også bruge andre krydderurter, prøv for eksempel med koriander og chili eller persille

Tilbehør
30-60 min.
4 personer
Tre yoghurtdips: Urter, avokado og peberfrugt

Tre yoghurtdips: Urter, avokado og peberfrugt

Yoghurt er også skønt i dips, og her kommer tre varianter fra den helt cremede til den mere lette. Prøv dig også frem og lav dine egne yoghurtdips til salater, tacos eller noget helt tredje

Tilbehør
0-30 min.
4 personer
Coleslaw

Coleslaw

Den klassiske coleslaw. Server den med en stor saftig burger, eller til hverdag med godt brød

Tilbehør
0-30 min.
4 personer
Marineret Vesterhavsost

Marineret Vesterhavsost

Har du en rest Vesterhavsost? Giv den nyt liv ved at marinere i en smagsgivende olie. Servér som tapas eller snack til en drink. Eller brug den i en salat. Du kan også marinere de andre typer af Vesterhavsost

Forret
30-60 min.
6-8 personer
Dip af søde kartofler og Vesterhavsost

Dip af søde kartofler og Vesterhavsost

Servér denne nemme og velsmagende dip med stave af grøntsager og evt. lidt brød. Den kan også smøres på brød under pålæg. Variér smagen ved at bruge røget Vesterhavsost

Forret
30-60 min.
4 personer
Ostekiks med rosmarin

Ostekiks med rosmarin

Disse små ostekiks, bagt efter engelsk tradition, er en mellemting mellem en småkage og en kiks. Ostens smag kommer frem på fin vis og er et skønt og mere salt indslag på kaffebordet

Tilbehør
30-60 min.
2-4 personer
Ostegratinerede auberginer med couscous-fyld

Ostegratinerede auberginer med couscous-fyld

Denne ret er et fint miks af mellemøstlige smage og danske mejeritraditioner. Den grubelagrede Vesterhavsost fra Thise er særdeles velegnet til gratinering af grøntsager og smelter fint sammen med auberginernes karakteristiske smag

Forret
30-60 min.
4 personer
Frisk laksepaté rørt på røget laks, kvark og lime

Frisk laksepaté rørt på røget laks, kvark og lime

Kvark er super velegnet i det salte køkken, og her giver den let syrlige smag et fint modspil til laksen. Retten kan også serveres med friskhakket persille, ligesom du kan spæde laksen op med en reven gulerod

Forret
0-30 min.
4 personer
Rødløgskompot

Rødløgskompot

En opskrift udarbejdet af Daniel Justesen, Restaurant Havnær, Aarhus

Tilbehør
30-60 min.
Hvid chokoladecreme

Hvid chokoladecreme

En opskrift udarbejdet af Daniel Justesen, Restaurant Havnær, Aarhus

Tilbehør
0-30 min.
Ostechips

Ostechips

Disse ostechips er gode som snack, men du kan også brække dem i mindre stykker og bruge i en salat eller som drys på en suppe. Brug både Vesterhavsost, røget Vesterhavsost og grubelagret Vesterhavsost

Tilbehør
0-30 min.
Pasta med svampe i urteflødesovs

Pasta med svampe i urteflødesovs

En rigtig efterårsklassiker spædet op med grønne urter! Brug et miks af svampe alt efter årstid og tilgængelighed

Hovedret
0-30 min.
2 personer
Ostecreme med blå grubé

Ostecreme med blå grubé

Du kan skrue op eller ned for smagen af blåskimmelost ved at tilsætte mindre eller mere crème frâiche. Få glæde af en rest blåskimmelost med denne creme, som du fx kan nyde på en skive knækbrød, i en burger eller smurt på brød under pålæg

Tilbehør
0-30 min.
Ostegratinerede auberginer med couscous-fyld

Ostegratinerede auberginer med couscous-fyld

Denne ret er et fint miks af mellemøstlige smage og danske mejeritraditioner. Den grubelagrede Vesterhavsost fra Thise er særdeles velegnet til gratinering af grøntsager og smelter fint sammen med auberginernes karakteristiske smag

Hovedret
30-60 min.
4 personer
Ketchup på grønne tomater

Ketchup på grønne tomater

En ketchup lavet på friskjuicede grønne tomater. Tilsmagt med æbleeddike og rørsukker for at fremhæve tomaten. Et dejlig frisk tilbehør, som passer godt til milde og mellemstærke oste

Tilbehør
0-30 min.
Dehydreret/Marineret rødbede

Dehydreret/Marineret rødbede

Går særdeles godt til røget vesterhavsost, som er en meget intens ost, hvor røgen virkelig fremhæver ostens power. Osten kræver et stærkt modspil, og gerne noget sødme

Tilbehør
0-30 min.
Timian/Mandel karamel

Timian/Mandel karamel

Indkogt karamel med Thise fløde tilsmagt med frisk timian og bagte mandler. Tilsmagt med Thise skyr for konsistens og syre

Tilbehør
0-30 min.
Citron/Chokolade curd

Citron/Chokolade curd

Syrlig æggecreme med eftersmag af chokolade - Går særdeles godt til blå ost

Tilbehør
0-30 min.
Overnight oats

Overnight oats

En dejlig løsning, hvis det skal gå stærkt om morgenen. Morgenmaden passer sig selv i køleskabet natten over og er næsten klar til servering, når du tager den ud om morgenen.

Morgenmad
0-30 min.
2 personer
Portvinsnødder

Portvinsnødder

Sødmen fra portvin og farin matcher vores blåskimmeloste perfekt. Kan selvfølgelig også nydes til andre gode oste

Tilbehør
0-30 min.
Fluffy morgenmadsomelet­ter med skyr-rabarber topping

Fluffy morgenmadsomelet­ter med skyr-rabarber topping

Disse lækre omeletter er en mellemting mellem en pandekage og en klassisk omelet, og fordi æggene piskes, bliver de dejligt luftige. Vi har brugt skyr som topping, der har en blød tekstur og som smager herligt sammen med de syrlige rabarber

Morgenmad
30-60 min.
4 personer
Gulerodssuppe med creme fraiche

Gulerodssuppe med creme fraiche

Krydret suppe med masser af spark og den gode smag af creme fraiche 38%. Du kan både bruge creme fraiche 18% og creme fraiche 38%.

Forret
30-60 min.
4 personer