de KLIMAVENLIGE mælkekartoner

Thise Mejeri tapper som det første mejeri i Danmark alt mælk på en klimavenlig karton baseret på træmasse fra Skandinavien. Det sikrer mejeriet en markant CO2 reduktion.

Når du skænker et glas Thise-mælk, holder du om en klimavenlig karton, der er 100% baseret på træ. Selve pappet i kartonen stammer fra træmasse fra skandinaviske skove, og såvel yder- som indersiden er ubleget. Endvidere er platsmembranen på kartonens yder- og inderside, der sikrer kvalitet og holdbarhed, baseret på træolie, der er udvundet af fyrretræer fra skove i Skandinavien.

DE Første i Danmark

Da den første mælkekarton blev sendt på markedet, var det første gang, at et mejeri sendte en karton i handlen, hvor al kartonmaterialet inkl. plastmembranen stammede fra træmasse fra skandinaviske skove. Med den nye fossilfri karton tog Thise således et vigtigt skridt frem mod en mere klimavenlig dagligdag.

”Dengang som nu er vi meget glade for, at vi i samarbejde med vores kartonleverandør, Elopak kunne sende en mælkekarton ud i handlen, som helt og holdent er baseret på fornybar og regionale kilder” sagde direktør for Thise Mejeri, Poul Pedersen i slutningen af 2019, mens han glædede sig over, at forbrugerne kunne se frem til en markant klimareduktion.

”Det var vigtigt for os, at vi i forbindelse med overgangen til at bruge de klimaforbedrende kartoner i rig udstrækning kunne bibeholde det karakteristiske Thise design og farvevalg på de nye kartoner. Farvetonen blev klart brunere og fremtræder dermed mere klimakorrekt. Alligevel lykkedes det os at bevare de kendte mælkesignalfarver sammen med det særlige Thisedesign, som vi ved er værdsat af vores kunder,” glæder Poul Pedersen sig stadig over.

Fakta om Thise Mejeris klimavenlige karton

  • Al biomassen til såvel produktion af pap og af plastmembran til den nye karton stammer fra FSC certificerede og kontrollerede, skandinaviske skove.
  • Den nye karton fremstilles uden brug af blegningsprocesser.
  • Skruelågene på kartonerne er også fremstillet på basis af træolie udvundet af fyrretræer fra skove i Skandinavien.
  • Kartonen er udviklet og produceret af Elopak, som er en af verdens førende producenter af kartoner til fødevarer.