Midsommerost

Midsommerost

Krydret med solskin, lune vinde og fuglesang

Thises Midsommerost er produceret på den tid af året, hvor dagene er længst og nætterne kortest. 14 dage før og 14 dage efter sommersolhverv. I den periode – hen mod slutning af juni måned – har kløvergræsset nemlig en sammensætning af protein og struktur, der gør mælken ideel til osteproduktion

Et pust af sommer

Hele årets produktion af Midsommeroste finder sted inden for 4 uger. Ostene lagres i et halvt år og er salgsklare omkring vintersolhverv på den tid af året, hvor dagene er kortest og nætterne længst. Sådan cirka i perioden fra 1. søndag i Advent og til Hellig tre konger …

På samme måde som juletræet og de levende lys giver mindelser om forår og sommer, fornemmer man også solskin, lune vinde og fuglesang i den fuldmodne Midsommerost.

Prøv selv – luk øjnene – smag rigtig godt efter og glæd dig til, at solen inden længe igen står højt på himlen …

Et stigende antal kunder i Tyskland og Sverige ønsker dog at vente med at nyde osten til den er lagret i et år og altså først til det efterfølgende års Midsommer. På det tidspunkt kulminerer ostens smagsmæssige udvikling, og på det tidspunkt kulminerer kampagneaktiviteterne på Midsommerost i Tyskland og i Sverige.