Krydret med solskin, lune vinde og fuglesang

Thises Midsommer ost er produceret på den tid af året, hvor dagene er længst og nætterne kortest. 14 dage før og 14 dage efter sommersolhverv. I den periode – hen mod slutning af juni måned – har kløvergræsset nemlig en sammensætning af protein og struktur, der gør mælken ideel til osteproduktion.

Thise Midsommer ost

Midsommer ost

Et pust af sommer

Midsommer ost er en fast, men skærbar ost med en afrundet og dyb smag. Perfekt til ostebuffeten eller tapastallerkenen.

Hele årets produktion af Midsommer oste finder sted inden for kun fire uger. Ostene frigives fra starten af marts. De lagres altså minimum ni måneder, for først her kulminerer ostens smagsmæssige udvikling.

På samme måde som juletræet og de levende lys giver mindelser om forår og sommer, fornemmer man også solskin, lune vinde og fuglesang i den fuldmodne Midsommer ost.

Prøv selv – luk øjnene – smag rigtig godt efter og glæd dig til, at solen inden længe igen står højt på himlen …