Kender du Rømme? Norsk delikatesse klar til at indtage Danmark

For år tilbage skulle vi alle sammen lære at sige skyr. Nu vil vi gerne udvide din kulinariske horisont med den norske klassiker Rømme, der er en fast bestanddel af norsk madkultur og har mange kvaliteter, der passer godt til det danske køkken.

Rømme er et syrnet mælkeprodukt, der traditionelt set produceres i to varianter: Let Rømme med 18% fedt og Sæter Rømme med 35% fedt.

Rømme er en lige så stor selvfølge for nordmændene, som skyr er for danskerne, og har skyrens høje proteinindhold og en fløjlsblød konsistens ligesom creme fraiche.

Økologisk Rømme 18%

Rømme med 18% kaldes i Norge for lett rømme med reference til fedtindholdet. Rømmen er bedst i det kolde køkken og har en dejlig blød konsistens. Brug den også gerne til dips og dressinger til grøntsagsstænger, salater og sandwiches, på kagen eller ovenpå en bagt kartoffel.

Se produkt

Økologisk Sæter Rømme 35%

Dejlig fed rømme med en tydelig flødeagtig smag. Sæter rømmen, som Rømme 35% kaldes i Norge, er perfekt til det varme køkken, fordi den ikke skiller. Rømme 35% smager vidunderligt på en frugttærte, pifter på fineste vis din grøntsagssuppe op, og er skøn ovenpå en friskbagt vaffel eller pandekage.

Se produkt

Rømme fås i Irma og på mad.coop.dk

400 gram, vejl. udsalgspris Rømme 18% 19,95 kr.
400 gram, vejl. udsalgspris Rømme 35% 24,95 kr.